Skip to content

Wat wij doen

Een circulair retoursysteem voor glazen verpakkingen

PAKT ontwikkelt industriële sorteer-en wastechnologie om op grote schaal glasverpakkingen te kunnen verwerken. Hiermee bouwen we aan een circulair retoursysteem voor glazen verpakkingen. 

Sorteer- en wasfabriek

Sinds juli 2023 is PAKT een wasfabriek begonnen in Woerden. Hier kunnen we elk uur 1000 verpakkingen reinigen.

Waarom PAKT verpakkingen?

Dankzij onze slimme inzamel-, sorteer- en wastechnologie kunnen we glasverpakkingen aanbieden die tot 8x duurzamer* zijn dan eenmalige verpakkingen.

*Precieze besparing is afhankelijk van het type verpakking (gewicht, grootte, transportafstand)

Daarnaast is onze herbruikbare verpakking 20-35%* goedkoper dan eenmalig glas. 

* Precieze kostenreductie is afhankelijk van het type verpakking en beoogde volume.

Onderzoek

Glazen potten en flessen herbruikbaar maken is niet eenvoudig. Hier is veel onderzoek voor nodig. Daarom hebben we de handen ineen geslagen met verschillende partners om op kleine schaal de herbruikbaarheid van glazen verpakkingen te testen.

Pilot Project CLEAN

Duur: september 2022 – maart 2023
Partners:

Inhoud:
Welke uitdagingen komen we tegen als we op kleine schaal glas gaan inzamelen, sorteren, reinigen en afvullen?

Dat is de vraag die we beantwoord hebben tijdens project CLEAN. Samen met 19 partners hebben we in een periode van 3 maanden bij 1000+ huishoudens glas opgehaald. In totaal hebben zijn er meer dan 40.000 glazen verpakkingen verzameld. Met dit glas hebben we allerlei testen uitgevoerd. Bijvoorbeeld over de technische haalbaarheid van geautomatiseerd sorteren en de mate van reiniging die bereikt kon worden. Benieuwd naar onze testresultaten? Stuur een mail naar info@paktpackaging.com om een samenvatting te krijgen van de resultaten.

Ook aansluiten?

PAKT is op zoek naar partners om mee samen te werken. Enthousiast geworden? Of wil je meer weten over PAKT? Stuur dan een mail naar info@paktpackaging.com of klik op de onderstaande knop.